Andreja Zaviršek

Po osnovni izobrazbi je Andreja poslovna sekretarka in zaposlena v zasebni ordinaciji alternativne medicine. Poleg strokovnega dela z veseljem in srcem pomaga ljudem, ki se obrnejo na njihov center, saj čuti, da je to njeno poslanstvo. Že od otroštva dalje jo srce vleče v ustvarjalne vode, vendar se je življenje zasukalo tako, da se jim je lahko posvetila malo kasneje. Ta nenehna notranja želja po umetniškem ustvarjanju ter neprestana potreba po novih in novih znanjih jo je vodila na raznolika področja neformalnega izobraževanja, kot so ples, likovna umetnost, aromaterapija, izdelovanje naravne kozmetike, itd.

Med najbolj dominantnimi področji njenega delovanja, ki jo je tako močno prevzelo, je ravno ples. Bolj predano se je v ta čudoviti svet lahko podala šele v odrasli dobi, razmeroma pozno. Sčasoma je začutila, da ji ples pomeni toliko kot življenje in da ga nikoli ne namerava zapustiti. Imela je veliko srečo, saj so se njene poti križale s samimi vrhunskimi plesnimi učitelji, ki so bili zanjo in so še vedno velika zakladnica znanja. Njena želja po več in več plesnega znanja in novih izzivih jo je pripeljala do prvega ProAm tekmovanja v Sloveniji, kjer sta z učiteljem Tomažem Šterom (kot profesionalni plesalec nastopa na POP TV v oddaji Zvezde plešejo), dosegla drugo mesto v standardnih plesih.

Svoje plesno znanje ves čas nadgrajuje, saj je to vseživljenjski in nikoli končan proces, njeno veselje, radost, svoboda, raziskovanje, strast. Skratka pri plesu se vedno naučiš nekaj novega, tudi o sebi in navsezadnje o življenju. Ples je najboljši eliksir mladosti, najboljša terapija za vse tegobe tega sveta, ob njem se dokazano sproščajo hormoni sreče. Odzvala se je povabilu in sprejela velik izziv, ko se je podala na pot podajanja znanja v plesni šoli Katarine Venturini, šoli srčnih učiteljev, kjer z največjim veseljem in užitkom poučuje Latino solo.