Jan Zupanc

Jan je svojo plesno pot začel že zelo zgodaj, na plesnih uricah v osnovni šoli. Kmalu zatem so ga starši vpisali v pravo plesno šolo. Na prvem tekmovanju v standardnih in latinskoameriških plesih sta se s soplesalko uvrstila v finale in zasedla 2. mesto med pionirji. To jima je dalo zagon, da s plesom nadaljujeta.
Največja uspeha, ki jih je dosegel in na katera je najbolj ponosen sta leta 2013 osvojeno 1. mesto za Pokal Slovenije med mladinci v latinskoameriških plesih ter 2. mesto za Pokal Slovenije med starejšimi mladincih v latinskoameriških plesih za leto 2014.

V svoji plesni karieri pa Jan ni samo tekmoval. Plesal je tudi na mnogih prireditvah. Najbolj so mu v spominu ostali novoletni nastop na RTV Slovenija v oddaji Dobro jutro, plesni nastop ob osmi obletnici Radia Aktual pred razprodano dvorano Stožice ter plesni nastop na koncertu Oliverja Dragojevića.
Svojo plesno tekmovalno kariero je končal pred nekaj leti, sedaj pa želi svoje plesno znanje še nadgraditi in se izpopolnjevati, zato se je vpisal v program strokovnega usposabljanja Plesne zveze Slovenije in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport kjer bo pridobil licenco s področja športnega treniranja - ples - standardni in latinskoameriški plesi.