Plesna šola

Ekipa

Petra Kobe Tomič

Pri 6. letih jo je mama prvič peljala v Kazino in od takrat naprej je ples pomemben del njenega življenja. V najstniških letih je trenirala jazz-balet pri Mojci Horvat, kjer si je nabrala dragocene plesne izkušnje, vključno s svetovnim prvenstvom v jazz-baletu v Niemegnu na Nizozemskem, kjer so s soplesalci dosegli 1. mesto. Po gimnaziji se je vpisala na Filozofsko fakulteto, na študij francoščine in sociologije. Strast do poučevanja francoščine jo spremlja že od študentskih let, ko je začela s poučevanjem v slovenskem parlamentu, po končanem študiju nadaljevala na Gimnaziji Ledina, od koder jo je pot peljala na osnovno šolo, kjer francoščino in državljansko kulturo ter etiko poučuje še danes.

Ples je v njenem življenju prisoten vsak dan, saj se je od jazz-baleta in modernega plesa preusmerila k latino ritmom, ki pa so še danes njena največja strast. Za latinsko-ameriške plese jo je navdušila Katarina Venturini, ko je obiskovala njene nadaljevalne tečaje salse. Petra je pedagog po srcu – uživa, da lahko predaja znanje tako svojim učencem v razredu, kakor tudi vsem zvestim plesalkam latino solo ritmov na plesnem parketu.

Go back

Naše učitelje odlikuje visoka strokovna usposobljenost, večletne izkušnje in, kar je najpomembnejše, veselje in strast po podajanju našega plesnega znanja Vam, našim ''učencem''.