Plesna šola

Ekipa

Teja Kocjan

Ko je s štirimi leti prestopila prag ene izmed ljubljanskih plesnih šol, je pričela gojiti ljubezen do plesa. Po nekajletni vsestranski plesni izobrazbi v različnih plesnih šolah je začutila, da želi svoje znanje poglobiti v disciplini jazz-baleta in show dance-a. Pridružila se je plesni skupini Mojce Horvat in pod njeno taktirko trikrat zmagala na SP, štirikrat na EP in večkrat tudi na DP. Poleg tekmovanj je s skupino nastopala tudi v številnih plesnih predstavah in musicalih v Sloveniji in po svetu. Svoje plesno znanje pa je izpopolnjevala tudi v New York-u. Na žalost je bila zaradi poškodbe, po 10ih letih treningov, prisiljena zaključiti svojo tekmovalno kariero.

Po končani osnovni šoli se je vpisala na Umetniško gimnazijo –smer sodobni ples. Tu si je pridobila veliko znanja s področja baleta, sodobnega plesa, gledališča in renesančnih plesov. Nato pa je svoje šolanje nadaljevala na Fakulteti za šport. Ker je zelo radovedna in ji šport predstavlja obliko življenja je poleg plesa opravila tudi tečaja na področju aerobike in fitnesa in tako pridobila naziv vaditelj fitnesa in skupinske vadbe. Skupaj s profesoricama plesa na Fakulteti za šport dr. Meto Zagorc in dr. Petro Zaletel je sodelovala tudi pri strokovnem izpopolnjevanju profesorjev športne vzgoje na področju plesa in aerobike. Od vsega najbolj obožuje delo z otroki zato je že med študijem največ časa posvetila poučevanju predšolskih in šolskih otrok. Pred nekaj leti se je odločila, da želi svoje znanje še poglobiti s študijem na Pedagoški fakulteti.

V Plesni zvezdi je vodja celotnega otroškega programa, hkrati pa poučuje tudi družabne plese.

Neizmerno uživa, ko vadečim posreduje svoje znanje. Njena želja za prihodnost je naučiti dobro plesati čim več otrok in jim dati čim širšo plesno izobrazbo, kot popotnico za nadaljnje življenje.

Go back

Naše učitelje odlikuje visoka strokovna usposobljenost, večletne izkušnje in, kar je najpomembnejše, veselje in strast po podajanju našega plesnega znanja Vam, našim ''učencem''.