Ples za otroke

Ples za otroke

Ples razvija otrokov občutek za obvladovanje lastnega telesa, ritma in prostora, psihomotoričnih sposobnosti in spretnosti ter privzgaja discipliniranost.
Ples je v naši plesni šoli način življenja in trudimo se, da metode, oblike dela in vsebino plesno-gibalnih uric prilagajamo glede na potrebe, želje, sposobnosti in značilnosti vsakega vključenega otroka in skupine kot celote.

MINI ZVEZDICE od 3 - 4 let PONEDELJKI ob 17:00

Mini zvezdice so celoletni program, namenjen malim nadobudnežem od tretjega leta dalje.

Naše plesno-gibalne urice predstavljajo odlično zabavo in strokovno vodeno rekreacijo za malčke, ki so se pri tej starosti že sposobni vključiti v družbo brez staršev. Otroci preko enostavnih plesno-gibalnih igric spoznavajo najosnovnejše plesne korake in tako počasi vstopajo v svet plesa.
Vsak teden se otroci preselijo v pravljični svet, spoznavajo različne ritme in oblike gibanja (v krogu, koloni, vrsti, v parih itd.) ter razvijajo svoje gibalne spretnosti in sposobnosti.
Ples, glasba, veselje in smeh so zaščitni znak naših Mini zvezdic.

MALE ZVEZDICE od 5 - 6 let PONEDELJKI ob 18:00

Male zvezdice so celoletni program za otroke od petega leta dalje, ki počasi vstopajo v svet plesa.

Vaje Malih zvezdic zajemajo vrsto zanimivih plesno-gibalnih igric, skozi katere otroci celo šolsko leto razvijajo svoje gibalne sposobnosti in spretnosti (ravnotežje, koordinacijo, moč, natančnost, hitrost in gibljivost), se urijo v orientaciji v prostoru, poslušajo glasbo, razvijajo občutek za ritem in se učijo prvih plesnih korakov.
Na naših uricah poleg vsega naštetega vzpodbujamo tudi otrokovo domišljijo in ustvarjalnost, kar dosežemo z izvajanjem plesne improvizacije.
Pri Malih zvezdicah tako pričnemo s spoznavanjem plesnih korakov, počasi sestavljamo zanimive koreografije in se zabavamo. Obljubljamo nove dogodivščine, plesne igre in veliko plesa.

CICI ZVEZDICE od 6 - 8 let SREDE ob 17:00

Celoletni program Cici zvezdice je namenjen osnovnošolcem od 1. do 3. razreda osnovne šole, ki želijo spoznati nove plesne koreografije in širiti svoje plesno znanje.

Na vajah Cici zvezdic mladi plesalci širijo svoj gibalni vokabular – ob tem, da dodatno razvijajo svoje gibalne sposobnosti in spretnosti ter se veliko gibajo, spoznavajo tudi raznolike plesne stile, kot so hip hop, balet, jazz balet, latinskoameriški in standardni plesi, pop, rock'n'roll itd.
Tekom celega leta se tako mladi plesalci naučijo veliko zabavnih skupinskih plesov in plesov v parih na najpopularnejše domače in tuje glasbene hite.

Po zaključenem programu lahko plesalci glede na pridobljeno splošno plesno znanje nadaljujejo v program Maksi zvezdice.

MAKSI ZVEZDICE od 9 let SREDE ob 18:00

Celoletni program Maxi zvezdice je namenjen vsem, ki so zaključili program Cici zvezdice ali pa so stari vsaj 9 let. Ta stopnja je nadaljevalna in že veliko zahtevnejša – kot taka je zagotovo najboljša osnova za nadaljevanje v eni izmed izbranih plesni zvrsti.

Vsako leto za naše plesalce pripravimo nove koreografije, ki sledijo najnovejšim glasbenim trendom. Na tej stopnji ples služi za:

  • razvijanje otrokovega občutka za disciplino in obvladovanje lastnega telesa,
  • urjenje psihomotoričnih sposobnosti in spretnosti,
  • obvladovanje ritma in prostora ter
  • vzgajanje gibalne higiene.

Plesalci Maxi zvezdic tako nadgradijo svoje znanje obvladovanja raličnih plesnih zvrsti, hkrati pa ob pogostih plesnih improvizacijah postajajo vedno boljši in vedno bolj samozavestni mladi plesalci.