Katarina Venturini

Skoraj celo življenje je bila Katarina Venturini vrhunska športnica, z dušo in telesom predana plesu in gibu. Njen delovni dan je bil sestavljen iz dveh, dve do tri urnih treningov. Pol časa v letu pa je bila v tujini na treningih, tekmovanjih in nastopih. 2.3. 2008 se je z zaključno prireditvijo Neskončnost je večnost pred razprodano Gallusovo dvorani Cankarjevega doma poslovila od aktivne tekmovalne kariere.
V svoji tekmovalni karieri je v paru z Andrejem Škufco osvojila 23 naslovov članskih državnih prvakov, 4 naslove članskih svetovnih prvakov, je dobitnica nagrade Marjana Rožanca za l. 1999, Bloudkovega priznanja ( l. 1997 ) in nagrade ( l. 2002 ), nagrade mesta Ljubljane za leto 2002 in mnogih odlikovanj Olimpijskega komiteja Slovenije. Leta 2008 pa jo je predsednik republike g. Danilo Türk odlikoval z redom za zasluge Republike Slovenije za vrhunske dosežke na področju plesa ter za prispevek k prepoznavnosti Slovenije v Svetu.

V Velikih Laščah je Katarina preživela svoje otroštvo in leta 2021 je prejela častno občanstvo občine Velike Lašče za izjemne dosežke na področju plesne dejavnosti.

Leta 2011 je zaključila enoletni študij strokovnega usposabljanja Plesne zveze Slovenije si in pridobila naziv trener športnega plesa. Poleg tega pa je opravila tudi zahtevne sodniške izpite in postala sodnica za standardne in latinskoameriške plese.

Leta 2008, pol leta po zaključku aktivne tekmovalne kariere, je odprla svojo plesno šolo Plesna zvezda. Katarina je prepričana, da se LAHKO NAUČI PLESATI PRAV VSAK. Njena želja in hkrati cilj je Slovence naučiti dobro plesati ter dvigniti kulturo plesa in gibanja ljudi na višjo, kakovostnejšo raven.