Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA PLESNA ZVEZDA d.o.o.

Dobrodošli na spletni strani www.plesnazvezda.si. Lastnik spletne strani je Plesna zvezda d.o.o.. Spletna stran je izdelana z namenom predstavitve in obveščanja širše javnosti o plesni šoli, njegovih storitvah, tečajih in drugih dejavnostih. S potrebno skrbnostjo poskušamo zagotavljati točnost in ažurnost podatkov na tem spletnem mestu, vendar ne prevzemamo nikakršne odgovornosti o njihovi točnosti in celovitosti, prav tako lastnik strani Plesna zvezda d.o.o. niti tretje osebe, ki so sodelovale pri nastanku, izdelavi ter upravljanju tega spletnega mesta ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi posredno ali neposredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja ali nedostopnosti zgoraj navedenega spletnega mesta. Pridržujemo si pravice spreminjanja vsebine na tem spletnem mestu in/ ali prenehanju z njegovim dopolnjevanjem, kadarkoli, brez vsakršnega predhodnega obvestila.

Vsebine ali materiale iz tega spletnega mesta se ne sme kopirati, razmnoževati ali posredovati brez dovoljenja lastnika. Ker spletna stran vsebuje tudi informacije tretjih oseb, povezave z njihovimi spletnimi mesti lastnik spletne strani ne pozna vsebine informacij na spletnih mestih tretjih oseb in zato ne prevzema nobene odgovornosti za tem navedene informacije.

Varstvo osebnih podatkov in zaščita zasebnosti

Plesna zvezda d.o.o. vse pridobljene podatke, ki jih obiskovalci posredujejo ob vpisu oziroma izpolnitvi in podpisu pristopne izjave (vpisnega lista), preko spletne strani ali na kateri koli drugi način obravnava zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen za katerega so bili posredovani. Pridobljeni podatki ne bodo predani ali na  kateri koli način posredovani tretjim osebam. Osebni podatki so varovani v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in vsemi nadaljnjimi spremembami, kar vključuje tudi Splošno uvedbo o varstvu podatkov (GDPR).
Izključno odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij prevzamejo obiskovalci. Če se osebni podatki spremenijo lahko obiskovalec te popravi in sicer tako, da svoje nove podatke piše na naslov info@plesnazvezda.si s pripisom »osebni podatki«.
S prijavo na novičke ali kateregakoli obrazca, ki je na spletni strani www.plesnazvezda.si ter ob izpolnitvi in podpisu pristopne izjave (vpisnega lista), s katerim pridobi člansko izkaznico, se z navedbo lastnega elektronskega naslova in soglašanjem z obveščanjem preko elektronske pošte obiskovalec naroči na prejemanje elektronskih novic. V primeru, da ne želite več prejemati elektronskih novic, se lahko odjavite tako, da sledite navodilom na prejetih novičkah (kliknete na povezavo »Odjava« na dnu sporočila) oz. pošljete Odjava na naslov info@plesnazvezda.si.

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na strani www.plesnazvezda.si ali kako drugače (preko e-pošte, telefona, pristopni izjavi članstva ipd.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Osebne podatke bo Plesna zvezda d.o.o. varovala in preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Plesna zvezda d.o.o. pooblaščene osebe z uporabniškim imenom in geslom.

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Plesna zvezda d.o.o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke posreduje po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Podrobnosti o varstvu osebnih podatkov so dostopne v dokumentu Politika zasebnosti, ki se nahaja na dnu spletni strani www.plesnazvezda.si.

V času tečajev, delavnic, zabav in ostalih aktivnostih, ki potekajo v sklopu Plesne zvezde d.o.o. bomo občasno fotografirali ter snemali foto, video in avdio material. Omenjeni material bomo uporabljali v promocijske namene. Z vpisom in sodelovanjem na tečaju ali aktivnostih Plesne zvezde d.o.o obiskovalec podjetju Plesna zvezda d.o.o. dovoljuje uporabo in objavo foto, video in avdio gradiva v publikacijah, na spletnih straneh in uradnih socialnih omrežjih podjetja. Prav tako pa je obiskovalec ob vsakem fotografiranju, snemanju predhodno obveščen, tako mu je dana možnost, da se predčasno odmakne, v kolikor ne želi biti na omenjenem materialu.

Spletna stran uporablja »piškotke«. Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Prejeti podatki se shranijo na strežnik, so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične namene. Piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode.

Povezava z družbenimi omrežji

S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, You Tube), ki se nahaja na spletni strani www.plesnazvezda.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov Plesne zvezde na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na Plesno zvezdo d.o.o.. Klik na te gumbe družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost.

Prijava, odjave in rezervacije na tečaj/vadbo

Tečaji družabnega plesa trajajo osem zaporednih tednov (en cikel), potekajo enkrat tedensko in vsebujejo osem 90 minutnih vaj. Na tečaj se je potrebno predhodno prijaviti. Izostalih ur ni mogoče prenašati v naslednji cikel.

Urnik solo vadb je fleksibilen, prijavite se lahko na katerikoli izbran termin, ki ustreza vaši stopnji znanja oz. se pred prijavo posvetujte z učiteljem. Na vadbo se je potrebno prijaviti. Prijave sprejemamo na recepciji ali po elektronski pošti na info@plesnazvezda.si.

 

Če na solo vadbo, na katero ste se predčasno prijavili, ne boste utegnili priti, se odjavite najmanj 48 ur pred prijavljeno uro. V nasprotnem primeru vam bomo obisk zaračunali. Na ta način se želimo izogniti odpovedim ur tik pred zdajci, omogočiti nemoten potek vadbe in komu drugemu omogočiti, da zavzame vaše mesto.

 

Od vadb se lahko odjavite osebno na recepciji Plesne zvezde ali po elektronski pošti info@plesnazvezda.si.

 

Vaje celoletne plesne šole za otroke trajajo osem zaporednih tednov (en cikel), potekajo enkrat tedensko in vsebujejo osem 45 minutnih vaj. Na celoletno plesno šolo se je potrebno predhodno prijaviti. Izostalih ur ni mogoče prenašati v naslednji cikel.

Rezervacija mesta na izbranem tečaju družabnega plesa, solo vadbi ali celoletni plesni šoli za otroke je izključno le ob vplačilu.

Urnik

 

Urnik tečajev/vadb je objavljen na spletnem mestu http://www.plesnazvezda.si/urnik.html. Urnik navaja potek tečajev/vadb v posameznem tednu prav tako navaja časovni okvir poteka tečajev/vadb. Pridržujemo si pravico do spremembe urnika. Pridržujemo si pravico odpovedi tečaja na dan in uro pričetka prve vaje tečaja v primeru, da ni vpisano zadostno število tečajnikov. V kolikor je bilo za odpovedani tečaj že prejeto plačilo se posameznik lahko udeleži tečajev, ki so mu ponujeni v zameno na terminih kjer so razpoložljiva prosta mesta, prenesemo možnost koriščenja naslednjega razpisanega tečaja podobne zahtevnosti ali vrnemo denar. V primeru, da posamezna vaja tečaja odpade, tečajnika o odpovedi pravočasno obvestimo in le to nadomestimo. V primeru odsotnosti plesnega učitelja poskrbimo za zamenjavo ali nadomestni termin. Vaje tečajev/vadb potekajo skozi vse leto, v kolikor pride do sprememb, so obvestila objavljena na spletnem mestu www.plesnazvezda.si.Plačila in vračilo denarja za neizkoriščene vadbe

 

Ob sprejemnem pultu Plesne zvezde d.o.o. sprejemamo plačila z gotovino ali kreditnimi karticami, znesek lahko poravnate tudi po predračunu na TRR (s seboj prinesite potrdilo o plačilu ali nam tega predhodno pošljite na elektronski naslov). Postopek prijave/rezervacije in pogoji načina plačila na delavnice, zabave in ostale aktivnosti Plesne zvezde d.o.o., v kolikor bodo ti potekali drugače, kot je navedeno v splošnih pogojih na tem spletnem mestu, bodo obiskovalci o tem obveščeni na tem spletnem mestu ob najavi posamezne aktivnosti kot del splošnih informacij o delavnici /dogodku/aktivnosti in pa v pogovoru z obiskovalcem preko elektronske pošte. Vračilo denarja za neizkoriščeni tečaj družabnega plesa, neizkoriščene obiske solo vadb ali vadbe celoletne plesne šole je mogoče le osem dni po plačilu. Po tem roku izstavimo vrednostni bon za koriščenje drugih uslug Plesne zvezde d.o.o..

Tako pri vračilu denarja, kot pri izstavitvi vrednostnega bona za koriščenje drugih uslug, je strošek 3, 00 €.

V primeru višje sile ( vojne, epidemije, pandemije, naravnih katastrof, … ), vračilo denarja za neizkoriščeni tečaj družabnega plesa, neizkoriščene obiske solo vadb ali vadbe celoletne plesne šole ni mogoče. Plesna zvezda d.o.o. v tem primeru za neizkoriščene vadbe izda vrednostni bon, ki ga lahko izkoristite v roku 24 mesecev od končane razglasitve višje sile.
Pri izstavitvi vrednostnega bona za koriščenje drugih uslug, je strošek 3, 00 €.

 

V primeru višje sile ( vojne, epidemije, pandemije, naravnih katastrof, … )

V primeru višje sile ( vojne, epidemije, pandemije, naravnih katastrof, … ) v kolikor bo to mogoče, se vsi tečaji in vadbe izvajajo preko spletnih povezav ( Zoom, Skype…) in potekajo po urniku in se smatrajo kot redne vaje.

Cenik storitev

Je obiskovalcem na voljo ob sprejemnem pultu studia.

Nezgodno zavarovanje

Nezgodno zavarovanje ni vključeno v ceno storitev.

V primeru zdravstvenih težav se pred obiskom vadbe o njeni primernosti posvetujte z zdravnikom. Osebje studia lahko odsvetuje udeležbo na vadbo v izjemnih primerih, ko obstaja očitna in neposredna nevarnost za zdravje ali življenje vadečega pa lahko takemu uporabniku storitev tudi prepove nadaljnjo vadbo. Posameznik se vadb udeležuje in vadi na lastno odgovornost. Podjetje Plesna zvezda d.o.o. in/ali njegovi zaposleni in/ali so pogodbeniki, ki izvajajo vadbo ali pomoč pri vadbi, ne morejo prevzeti nobene odgovornosti iz naslova poškodb, poslabšanja zdravja ali drugih negativnih posledic, ki nastanejo pri vadbi, ali kot posledica vadbe v studiu tudi v primeru, da je (so) bil (bili) seznanjen(i) z omejitvami, zdravstvenimi težavami ali posebnimi zdravniškimi navodili posameznega vadečega.

Z vpisom na tečaje/vadbo posameznik potrjuje, da je o tem seznanjen prav tako ob obisku tečaja, vadbe, delavnice, dogodka ali katerekoli aktivnosti posameznik potrjuje, da se programa udeležuje na lastno odgovornost. Posameznik sam nosi odgovornost za nezgodo oziroma poškodbo sebe ali drugih udeležencev, odgovornost nosi za izgubo ali krajo predmetov. V naštetih primerih sam nosi odgovornost za nastale stroške.

Odsotnost in nadomeščanje

 

Za morebitno nujno odsotnost sporočite na elektronski naslov: info@plesnazvezda.si. Izostalih ur ni mogoče prenašati v naslednji cikel. Izostale ure imate možnost nadomeščanja v istem ciklu, če so termini razpoložljivi po predhodnem dogovoru. Prenos izostalih ur na tretjo osebo ni mogoč. V primeru izostanka zaradi zdravstvenih težav ali poškodbe lahko prenesete ure v naslednji mesec samo z predložitvijo zdravniškega potrdila; nadomeščanje poteka v mesecu po katerem se zaključi bolniška. V kolikor je prišlo do spremembe zdravstvenega stanja ali poškodbe pri katerem obisk vadb ni priporočljiv oz. bi se lahko obstoječe stanje poslabšalo je o tem potrebno predložiti zdravniško potrdilo, ki to potrjuje, v tem primeru vam za neizkoriščene ure vrnemo denar. Odsotnosti iz katerihkoli drugih razlogov ne upoštevamo in denarja ne vračamo.

 

Darilni bon

 

Darilni bon je dokument, ki ga Plesna zvezda d.o.o, Šmartinska 152, 1000 Ljubljana, Slovenija izda proti plačilu v obliki listine katerega je v skladu s splošnimi pogoji dolžan sprejeti namesto plačila navedene storitve. Ob nakupu darilnih bonov kupec prejme račun. Z objavo teh splošnih pogojev je vsak kupec seznanjen, da z nakupom darilnega bona sprejema te splošne pogoje ter način poslovanja z darilnimi boni, kot je opredeljeno s temi splošnimi pogoji, ki so v skladu z obligacijskim zakonikom in  zakonom o varstvu potrošnikov.

Vsak darilni bon pripravimo posebej za vas in vašega obdarjenca. Darilni bon ima omejeno veljavnost na čas treh mesecev od datuma nakupa. Darilni bon je možno kupiti in prevzeti na lokaciji kjer se nahaja Plesna zvezda d.o.o., Šmartinska 152, 1000 Ljubljana, Slovenija po predhodnem dogovoru. Darilni bon je izdan kupcu v trenutku ko je bilo zanj opravljeno plačilo. Darilnih bonov predhodno ne izdajamo.

Storitev lahko obdarjenec koristiti samo z predložitvijo originalnega darilnega bona. Darilni bon je potrebno unovčiti v času njegove veljavnosti, ter upoštevati pogoje koriščenja, ti podatki so navedeni na darilnem bonu. Na darilni bon ni dovoljeno ničesar pisati, brisati, črtati, ali popravljati, v nasprotnem primeru se bon šteje za neveljavnega. Poškodovanega ali kako drugače spornega darilnega bona osebje studia ni dolžan sprejeti. Obveznost Plesne zvezde d.o.o. iz darilnega bona preneha, ko darilni bon sprejme kot plačilo za storitev, s potekom veljavnosti darilnega bona ali če darilni bon postane neveljaven iz razlogov iz teh splošnih pogojih. Imetnik darilnega bona nima pravice do izplačila vrednosti darilnega bona v denarju niti deloma. V primeru, da je vrednost nakupa storitve višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Če je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se razlika do polne vrednosti bona v gotovini ne vrača. V primeru izgube darilnega bona kupec ali obdarjenec nimata pravice zahtevati novega darilnega bona. Darilni boni, ki so bili izdani za namene žrebanj, nagrad ali promocijskih daril ni možno menjati za druge storitve. V primeru, da obdarjenec storitev ne mora koristiti zaradi zdravstvenih težav ali poškodbe mora obdarjenec pisno javiti na info@plesnazvezda.si in predložiti zdravniško potrdilo o bolezni ali poškodbi. Na podlagi zdravniškega potrdila v kolikor gre za lažjo bolezen se po dogovoru veljavnost darilnega bona lahko podaljša do največ dva meseca od časa prenehanja veljavnosti. Darilni boni, ki so izdani z namenom promocije, dobrega odnosa s poslovnimi partnerji, oziroma je storitev iz katerega drugega razloga podana iz strani izdajatelja darilnega bona in s tem storitve, podjetja Plesna zvezda d.o.o. za namene nagradne igre in drugih podobnih aktivnosti si podjetje Plesna zvezda d.o.o. pridružuje pravico, da pogoje o času veljavnosti, kot tudi druge pogoje spremeni oziroma prilagodi. Obdarjenec upošteva osnovna določila navedena v tem odstavku o koriščenju storitev, če to ni bilo določeno drugače ob izdaji darilnega bona.

Napotki in hišni red

Vadba je možna ob predhodnem plačilu izbranega tečaja/ vadbe. Na tečaj/ vadbo pridite točno, da se lahko pripravite. Držite se izbranih terminov vadbe. Morebitno odsotnost sporočite na elektronski naslov: info@plesnazvezda.si.

V garderobo in dvorano je dovoljen vstop samo vadečim osebam oziroma z dovoljenjem odgovorne osebe. Osebje Plesne zvezde d.o.o. lahko odkloni obisk naključnemu obiskovalcu. Prednost imajo redni tečajniki z rezerviranim in poravnanim terminom. Osebje Plesne zvezde d.o.o. lahko odkloni obisk vsaki osebi, tudi imetniku članske kartice, ki ne spoštuje Splošnih pogojev. V primeru nastale materialne škode v prostoru to odpravi ali poravna storilec škode. Če storilca ni moč določiti, nastalo škodo poravna celotna skupina uporabnikov, ki je v času dogodka bila prisotna v prostoru. Za odtujene osebne predmete ne odgovarjamo. Skrbimo za red in čistočo. Prosimo vas, da to spoštujete in tudi vi skrbite za to. Kajenje je v vseh prostorih Plesne zvezde d.o.o. prepovedano. V Plesno zvezdo d.o.o. je prepovedano vstopati pod vplivom alkohola, drog in poživil.

Garderoba
V garderobi se preoblecite in svoje stvari pospravite ter zaklenite v garderobno omarico, ključ garderobne omarice dobite v zameno za člansko kartico in ga imejte pri sebi. Ključ garderobne omarice ni možno shraniti pri sprejemnem pultu. Skrbimo za red in čistočo, zato svoje stvari: čevlje, jakne, dežnike odložite na za to namenjeno mesto. Ob odhodu izpraznite omarico ter vzemite osebne stvari, ključ pa vrnite receptorki pri sprejemnem pultu. V primeru, da  izgubite ključ od garderobne omarice, ga poškodujete ali odnesete s seboj, vas naprošamo, da tega vrnete oziroma poravnate škodo, ki je pri tem nastala. Za garderobo in puščene predmete ne odgovarjamo. Najdeni predmeti bodo spravljeni v zato določenem mestu največ mesec dni od najdbe. Nato jih bomo podarili dobrodelni organizaciji, ki zbira stara oblačila.

 

Dvorana


Zaradi lažjega vzdrževanja čistoče, vas prosimo, da se pred vadbo preobujete v čiste in s seboj prinesene čevlje.

Obutev pri skupinskih in individualnih vadbah družabnega plesa, solo vadb ali celoletne plesne šole v Plesni zvezdi naj bo udobna in prilagojena vsaki posamezni vadbi. Za družabni ples priporočamo plesne čevlje s semiš podplatom. Za solo vadbe in celoletno plesno šolo priporočamo, da vadite bosi, v nogavicah, čisti lažji športni obutvi ali plesnih čevljih.

Obleka naj bo udobna in primerna za gibanje, ki ga vsak od programov zahteva.

Da bo vadba prijetna za vse, vas prosimo, da po vsaki vadbi pospravite pripomočke in očistite blazine s pripravljeno raztopino čajevca. Na blazini ne ležimo direktno. Pod sebe vedno podložimo brisačko, ki jo prinesemo s seboj. Po vadbi, pri kateri se uporablja blazine in vadbene pripomočke, te pospravite na za to določeno mesto.

V plesno dvorano je prepovedano vnašanje steklenic in drugih nevarnih predmetov, ki bi utegnila povzročiti škodo osebju in vadečim.​ V dvorano je prepovedano prinašati hrano. V dvorano ni dovoljeno prinesti torb, osebne garderobe ali čevljev ( razen v izjemnih razmerah kot to določi Plesna zvezda d.o.o.).

Toaletni prostori

V toaletnih prostorih papir in papirnate brisače, vodo in milo uporabljamo le namensko. V toaletno školjko zavržemo izključno samo toaletni papir. Skrbimo za red in čistočo zato papirnate brisače po uporabi zavržemo v koš za smeti.

Članska kartica

Članska kartica Plesne zvezde d.o.o. je kartica, na podlagi katere lahko posameznik ob izpolnitvi in podpisu pristopne izjave (vpisnega lista), postane član Plesne zvezde d.o.o. in s tem pridobiva določene ugodnosti v Plesni zvezdi d.o.o. in poslovnih partnerjih Plesne zvezde d.o.o. navedenih na spletni strani http://www.plesnazvezda.si/povezave.html.

Vsak vadeči se mora pred pričetkom vsake vadbe javiti pri sprejemnem pultu in predložiti člansko kartico.

Članska kartica ima neomejeno veljavnost. Osebni podatki neaktivnega člana (v kolikor ta z obiski vadb preneha) se izbrišejo, kar ne izniči veljavnosti članske kartice (ugodnosti lahko aktiven ali neaktiven član koristi ne glede na status).

Ob izgubi članske izkaznice vam bomo izdali novo. Cena nove članske izkaznice je 10,00 EUR.

Oseba, ki izpolni, podpiše pristopno izjavo (vpisni list) in morebiti plača vpisnino, ki je enkratna, izjavlja in se strinja, da je seznanjena s predmetnimi Pogoji poslovanja ter jih v celoti sprejema.

Člansko kartico Plesne zvezde d.o.o. lahko pridobite ob izpolnitvi vpisnega lista za tečaje družabnega plesa in solo vadb v Plesni zvezdi d.o.o. na Šmartinski 152, 1000 Ljubljana. Za vadbo celoletne plesne šole je potrebno izpolniti vpisni list, članske kartice otrokom ne izdajamo.

Plesna zvezda d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti za primer zlorabe članske kartice Plesne zvezde d.o.o.. Pridržujemo si pravico do uvedbe potrebnih ukrepov za primer nepravilne rabe ali zlorabe članske izkaznice Plesne zvezde d.o.o.. Vsako neupoštevanje splošnih pogojev in poneverba informacij, posredovanih Plesne zvezde d.o.o., ima za posledico izbris imetnika in prekinitev veljavnosti članske kartice ter njeno uničenje.

Plesna zvezda d.o.o. ni dolžna preverjati identitete imetnika članske kartice Plesne zvezde d.o.o. Plesna zvezde d.o.o. ne odgovarja za škodo, ki bi lahko nastala iz naslova napačno posredovanih podatkov.

Imetnik članske kartice Plesne zvezde d.o.o. ter izdajatelj si bosta prizadevala sporazumno reševati morebitna nesoglasja. V primeru, da to ne bo mogoče, je za reševanje spora stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Veljavnost

Predmetni Pogoji poslovanja Plesne zvezde d.o.o. veljajo od 11. 5. 2020 do spremembe oz. preklica.